Apartmani Poljanec
Vir, otok Vir
 

   Island Vir

Most života
Plaža
 
Kontakt
Adresa
Apartmani Poljanec
Vir, otok Vir, Dalmacija
Hrvatska

Telefon
00385 (0)91 5904 800
Udaljenost

Zagreb 315 km 

Milano 700 km

Nin 15 km

Trst 300 km

Zadar 25 km

Berlin 1400 km

Rijeka 250 km  

Stutgart 950 km

Dubrovnik 394 km

München 800 km

Graz 520 km 

Wien 705 km

Otok Vir smješten je cca 25 km sjeverozapadno od Zadra u sjevernoj Dalmaciji i mostom je povezan s kopnom. Sa ukupnom površinom od 22,5 km Vir od Talijana nazvan "Punta Dura" (kamenita obala) se predstavlja posjetitelju raznovrsnim krajolikom u kojem se izmjenjuje kameniti krš sa stablima borova i smokava, stari vinogradi sa mladim maslinicima.
Dužina obale iznosi 31 km koju krase pretežno pješčane i šljunkovite plaže sa kristalno čistim morem što ovaj otok čini rajem za obiteljski odmor. Svježi povjetarac ublažava ljetne temperature i stvara dobre preduvjete za jedrenje na dasci.

Mnogobrojne uvale pružaju zaštitu nautičarima koji su česti posjetitelji zadarskog arhipelaga.

Ljubiteljima mountain-bikinga preporučili bi ovu destinaciju, osobito izvan sezone, u proljeće i jesen kada predivan krajolik upotpunjava uživanje u tim sportovima.

Joggirati je moguće uz more ili u unutrašnjosti otoka među mnogobrojnim stablima maslina i borova.

Oni kojima kupanje i sunčanje nije jedini motiv za odlazak na odmor Vir je idealna destinacija jer zbog centralnog položaja u hrvatskom Jadranu ovaj otok je idealno središte za izlete u nacionalne parkove i stare hrvatske gradove.

Vir nije mjesto velikih hotela ni masovnog turizma. Restorani i kafići s terasama u hladu, konobe, disco klub, te različite trgovine, ambulanta,lIjekarna, pošta, turistička agencija, zelena tržnica i ribarnica popunjavaju ponudu. Vir i Virani Vam žele dobrodošlicu i pozivaju Vas da uživate u čarima našeg otoka.

Na nekim virskim plažama npr. u uvali Sapavac, u blizini venecijanske utvrde Kašteline iz 16. st. ima peloidnog blata za liječenje reumatskih bolesti.

Sa skoro 300 sunčanih dana godišnje Vir je i izvan sezone ugodna destinacija. Zaljubljenici pješačenja mogu se s najvišeg vrha otoka, Bandira (112 m), diviti predivnoj panorami koja oslikava cijeli Vir, obližnje otoke i Velebit (1750 m), posjetiti obližnju crkvu na otoku ili stari Kaštel kraj kojega se mogu vidjeti tragovi starih galija na morskom dnu. Također možete posjetiti i neka popularna izletiša koja se nalaze u blizini otoka Vira:

Nacionalni park Paklenica sa impozantnim kanjonima na samo 70 km udaljenosti (sjevernije).

80 km južnije nalazi se Nacionalni Park Krka sa svojim predivnim slapovima i kanjonom te starim samostanom na otoku Krševanu koje je moguće posjetiti brodom.

Nacionalni park Kornati čije ljepote svakodnevno posjećuju nautičari i ostali izletnici organizirano iz Zadra.

I na kraju jedan od najljepših kutaka u Europi Nacionalni Park Plitvička Jezera.

Staro hrvatski grad Nin sa najmanjom katedralom na svijetu i stari hrvatski grad Zadar sa brojnim kulturnim spomenicima također su destinacije koje se moraju posjetiti i proživjeti dio povijesti koja se krije u zadnjima prošlih vremena.

Apartmani Poljanec :: Vir, otok Vir :: Dalmacija :: Hrvatska